Ny chef för Spannmålsenheten på Lantmännen

Växtodling

Från och med den 1 januari 2025 kommer Per Germundsson att ta över rollen som chef för Spannmålsenheten på Lantmännen.

Per har varit en del av Lantmännen sedan 1999 då han arbetade med inköp av spannmål från odlare. Från 2005 ansvarade Per för försäljning av spannmål till svenska och utländska kunder samt riskhantering och från 2015 även med försörjningsansvaret till Lantmännens industrier. Med sin långa erfarenhet och breda kontaktnät inom handeln, samt sitt stora intresse för svenskt lantbruk, är vi övertygade om att Per kommer att fortsätta utveckla vår spannmålsverksamhet på ett framgångsrikt sätt. 

- Med Pers erfarenhet av både svenskt lantbruk och internationell handel samt analytiska förmåga har han alla förutsättningar som krävs för att driva och utveckla spannmålsenheten vidare, säger Elisabeth Ringdahl, chef för division Lantbruk, Lantmännen. 

Mikael Jeppsson, som har varit spannmålschef sedan 2005, har beslutat att lämna över rollen efter en lång och framgångsrik karriär på Lantmännen. Under Mikaels ledning har vår spannmålsverksamhet utvecklats avsevärt, bland annat med ökade möjligheter för lantbrukarna att sälja sin spannmål genom olika affärsmodeller och förbättrade exportmöjligheter för svensk spannmål. Mikael ansvarade för att initiera och genomföra strukturförändringen Blåljus 2006/2007 och har också medverkat på otaliga medlemsmöten runt om i landet där han förklarat och beskrivit spannmålsmarknaden och spannmålsaffären för lantbrukarna.  

- Mikael flaggade för en längre tid sedan att han ville lämna över rollen som Spannmålschef, vilket har gett oss möjlighet att förbereda Per genom att succesivt bredda Pers ansvarsområde. Vi är glada att Mikael kommer att stanna kvar inom företaget i en ny roll där han bland annat kommer att vidareutveckla spannmålsaffären i våra internationella verksamheter, säger Elisabeth Ringdahl.